tiistai 16. helmikuuta 2010

Finaaleja 2

Veteraanit 15.2.
Tali

Alkukilpailun jälkeen piikissä ollut HIFK:n Kurt Stjernberg joutui naapuripöydän takaa-ajon kohteeksi. Arvi Korhonen (Rkm), Rauno Laakso (GB) ja Rainer Tuunela (HVV) saivat hyvän kisavireen päälle ja sarja sarjan jälkeen Kurren etumatka lyheni. Rauno Laakso meni johtoon tehtyään viimeistä heittoa vaille täydellisen suorituksen 4. sarjassa. Viimeiseen jäi kymppi pystyyn. Kun tuo kolmikko tahkosi päälle 220 keskiarvolla, niin Jouko Kuossarin matka pudotuspeliin oli liian pitkä vaikka 225 keskiarvolla pelasikin.
Viimeiseen sarjaan lähdettiin Laakson johtaessa, Tuunelan ollessa kakkonen ja Korhosen kolmas. Samassa pöydässä pelaten tilanne oli hyvin tiedossa ja niin Arvi tuli ja nousi ykköseksi. Stjernbergin oli tyytyminen "ahosmaiseen" sijaan 4. Lopullinen ratkaisu tuli 5. sarjaan.
Pudotuspelissä Tuunela otti komennon heti lähtöön Laaksosta. Sarja ratkesi ennen kuin alkoikaan. Sama toistui myös finaalissa. Korhonen kaatoi kaikki ja Tuunelalle jäi. Peli oli selvä sarjan puolessa välissä.

Naisten kisassa saatiin 1. takaisku, kun Tytti Vainikka ilmoitti jäävänsä pois. Alkukisan jälkeen Hannele Uotilan ja Eija Krogeruksen paikka loppupeleissä oli varmaa. Tytille varatusta kolmannesta "varmasta" paikasta kisattiin Paula Erikssonin ja Hellevi Sairasen kesken. Hellevi oli 4. sarjaan asti hieman edellä, mutta kahteen viimeiseen Paula sai jostain lisää virtaa ja meni menojaan.
Erikssonilla oli puhti päällä vielä pudotuspelissä Krogerusta vastaan ja paikka finaalissa Uotilaa vastaan tuli selkeästi 209-171. Finaalista tulikin kisat päättänyt huipennus. Hannelen reikä sarjan puolivälissä pisti pelin jännäksi. 8 ja 9 ruutujen kaadot kavensivat eroa heitto heitolta ja kymppiruudun kaato-ysi paikko riitti Uotilan mestaruuteen pisteellä (tai kahdella ikähyvitykset huomioituna) 188-187.

Näin molemmat seniorikisan hopeamitalistit kirkastivat sijoitustaan kultaiseksi.